Sıkça Sorulan Sorular

Ana Sayfa Sıkça Sorulan Sorular

İyi bir saç ekimi nasıl olmalıdır?

Özellikle saç köklerinin yerleştirileceği kanalların yönleri kişinin daha önceki saçlarının çıkış yönü doğrultusunda ve çıkış açısında açılmış ise ekilen saç belli olmaz. Ayrıca ön saç çizgisi girintili çıkıntılı bir şekilde planlanır ve ön 1-2 sıra boyunca tekli kökler kullanıldığında sonuç doğala son derece yakın olacaktır. Ayrıca kökler mümkün olan en ince mikromotor uçları ile toplanmalıdır.

Saç ekiminden önce nelere dikkat etmeliyim?

FUE tekniği ile saç ekimi yapılacak olan kişiler saçlarının 0,3 mm kadar kısaltılacağını bilerek ona göre iş ya da sosyal ortamlarından izin almalıdırlar.

Saç ekiminden 3 gün önce alkol, 7 – 10 gün önce kanı sulandıran aspirin vb. ilaçlar alınmamalıdır.
Saç ekimi işlemine önden düğmeli giysiler giyerek gelmeniz tavsiye edilir. Gömlek , yelek , ceket tarzı kıyafetler giymeniz önerilir. Ya da başınızdan kolay geçecek geniş yakalı kıyafetler önerilir.

İşlem tek seansta aynı gün içinde tamamlanmaktadır.

Kadınlarda saç ekimi

Saç ekimi kişiyi her açıdan olumlu bir şekilde etkileyecek çok önemli bir operasyondur. Saçlarının seyrelmesi ya da tamamen dökülmesi birçok kişinin en büyük kâbusudur. Öyle ki saçları seyrekleşen ya da tamamen dökülen insanlar çok büyük travma bile yaşayabilir. Özellikle kadınlardaki saç dökülmesi, erkeklerdeki saç dökülmesinden çok daha büyük travmaya yol açar.

Çünkü erkekler saçlarının dökülmesine hatta saçı tamamen kaybetme durumuna biraz daha alışıktır. Fakat kadınların büyük çoğunluğu saçlarının dökülmesinin ardından çok büyük üzüntü yaşayabilirler. Toplum kadında saçsızlığa alışık değildir ve kadının üzerinde bakışlıyla bir baskı oluştururlar. Yine toplumsal öğretiler nedeniyle kadınlar dış görünüşlerine erkeklerden çok daha fazla önem verirler. Kadınlarda, saç dökülmesi aşamalı olarak yaşanır. Hamilelik, doğum sonrası dönem, yaşlanma ve menopoz döneminde kadınların saç dökülmesinde atış yaşanır. Yine mevsim geçişlerinde, tiroit gibi bazı hastalık türlerinde ve dış etkenlerin kadınlardaki saç dökülmesinin nedenleri arasındadır. Saç dökülmesi yaşayan kadınla öncelikle bir dermatolog uzman tarafından muayene edilmelidir.

Saç dökülmesine neden olan sebepler bulunmalı, eğer bir rahatsızlıktan kaynaklanıyorsa önce bu rahatsızlık tedavi edilmelidir. Kadınlarda saç dökülmesi, öncelikle saçta incelme ve azalmayla kendisini belli eder. Saç ekim işlemlerinin artık çok gelişmiş olması, erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da en önemli tedavi seçeneklerinden birisidir. Kadınlardaki saç ektirme operasyonları da kişiye özel olarak tasarlanıp uzman doktorlar tarafından ameliyat edilmelidir.

Saç dökülmesi genetik sebepler, hormon dengesinin bozulması, saça uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanılması, stres gibi etkenlerle de yaşanabilir. Genetik saç dökülmelerinde saçlar daha seyrektir ve saçın yoğunluğunda bariz azalma görülür. Kadınlardaki saç dökülmeleri çeşitli şekillerde olsa da genellikle ön saç çizgisi sabit kalır, çok nadir durumlarda erkek tipi saç dökülmesi gibi ön saç çizgisi geriye kayabilir. Saç ekimi yaptırmak isteyen kadınlarda saç ektirmeden önce saç dökülme tipi incelenip dökülmenin sebebi araştırılır. Saç kaybı yaşayan kişi saç ekiminden ne beklediğini doktoruna açık bir şekilde açıklamalıdır. Bunun üzerine uzman doktor hangi tekniği uygulayacağın karar verir ve operasyona başlar. Saç ekiminde uygulanan tüm teknikleri kadınlar için de uygundur.

Saç ekiminden sonra ilaç kullanacak mıyım?

Saç ekimi sonrası enfeksiyon olmaması için tedbir amaçlı antibiotik tablet (5 gün) , şişlik azaltıcı tablt (3 gün ) kullanmanızı öneriyoruz. Ağrı kesici tableti ise işlem sonrası sadece 1 veya 2 kez almanız yeterlidir.

Saç ekiminden sonra nelere dikkat etmeliyim?

Doktorunuz size operasyon sonrasında ayrıntılı bir şekilde nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacak ve size vermiş olduğu dosyanızda da yazılı olarak yer alacaktır.

Saç ekiminden sonra nasıl beslenmeliyim?

Normal beslenmenize devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Saç ekiminden sonra kafamı ne kadar zaman, nasıl korumalıyım?

İlk bir hafta çok önemlidir. Ekim yapılan bölgeyi çarpma ve darbelere karşı korumalısınız. Çünkü yeni ekilen saç kökleri çok hassastır.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share